Marian Kleinsmit

Kindercoach Zevenaar Didam Gezondheidscoach Marian Kleinmsit
Mijn visie

Iedereen is op de wereld gekomen met helemaal niets, geen kennis, geen ervaring, niets... Net als volwassenen zitten ook kinderen wel eens niet lekker in hun vel of lopen tegen bepaalde dingen in het dagelijks leven aan.

 

Vaak is het fijn voor kinderen om naar de oplossing te kijken en niet zozeer naar de oorzaak van het probleem, een kind wil verder. Dat wat je aandacht geeft groeit, dus wil ik de nadruk leggen op de sterke kanten van het kind en denken in mogelijkheden in plaats van in problemen. De aandacht gaat dus naar hetgeen dat het kind nodig heeft om verder te komen.

 

Een kind, hoe jong ook, kan zelf vaak aangeven wat het nodig heeft, hetzij met wat hulp, maar het weet heel goed wat het wel en niet wil. Met KidzKootz ga ik met een persoonlijke en individuele aanpak actief aan de slag met kinderen, jongeren , ouders en scholen op een manier die aansluit bij de wensen en behoeften.

“Sometimes the questions are complicated and the answers are simple.” Dr. Seuss
Wie ben ik?

Mijn naam is Marian, ik ben 41 jaar oud en woon samen met mijn vriend en onze twee lieve kinderen in Zevenaar. 

 

Oorspronkelijk kom ik uit Friesland, maar eigenlijk heb ik wel in heel Nederland gewoond, gestudeerd en werkervaring opgedaan. Rode draad is het werken met kinderen, eerst als leerkracht in verschillende soorten onderwijs, vervolgens als ambulant begeleider in het basis- en voortgezet onderwijs en sinds kort heb ik mijn eigen praktijk waarin ik diverse diensten aanbied voor kinderen, jongeren, ouders en scholen. Alle interesses, ervaring en ideeën komen nu samen in het aanbod van KidzKootz, waarbij het kind weer als rode draad het geheel verbindt.

 

De passie in het werken met kinderen zit voor mij in het samen ontdekken wat een kind nodig heeft om verder te groeien. Met samen bedoel ik dan ook vooral met het kind, niet alleen over het kind. Samen op zoek naar de behoeften en passende manieren die het kind nodig heeft om verder te kunnen. Als buitenstaander kun je soms net die juiste persoon zijn om dit met ze te onderzoeken. Met KidzKootz help ik kinderen die om een of andere reden niet lekker in hun vel zitten, die graag een stapje vooruit willen maken.

Opleidingen

Basis cursus Boksend Opvoeden + gevorderd

Boksend Opvoeden

Co-teaching

Educote & Sotog

Kindercoaching (Post-HBO)

BGL & partners Driebergen

Autisme in het onderwijs

Steunpunt Autisme Nederland

Gewichtconsulent (met specialisatie voor kinderen)

NTI Leiden

Sociaal Pedagogisch Werk

Friese Poort Sneek

Pabo

Hanzehogeschool Groningen

Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Hanzehogeschool Groningen