Kindercoaching

Voor wie?

Ondersteuning voor kinderen & jongeren die om welke reden dan ook ergens tegenaan lopen of niet lekker in hun vel zitten. Tijdens het traject gaat het niet zozeer om de oorzaak van het probleem, maar om uit te zoeken wat er nodig is om verder te kunnen. Het is oplossingsgericht waarbij uitgegaan wordt van de mogelijkheden & kansen van het kind zelf. Wat heeft het kind nodig om verder op weg te helpen, wat werkt wel in plaats van wat er niet werkt? 

  

Praten mét kinderen,
niet over kinderen

  

Het traject

Tijdens een kennismakingsgesprek wordt gesproken met de ouder(s) over de hulpbehoefte van het kind en de mogelijkheden die KidzKootz kan bieden. Wanneer gekozen wordt voor een traject, wordt een intake gepland waar ook het kind bij aanwezig is, dit zal ongeveer een half uur duren. Besproken wordt o.a. wat het doel is, waaraan en hoe gewerkt zal worden en hoe de terugkoppeling verloopt. Er wrodt een inschatting gemaakt van het aantal te verwachten consulten die nodig zijn, gemiddeld hebben kinderen voldoende aan 5 tot 7 consulten. Het eerste consult wordt meteen ingepland, als afsluiting van het traject wordt tijdens het laatste consult de ouder(s) erbij gevraagd om het traject samen met het kind te evalueren.

 

Wanneer het kind een consult heeft kunnen ouders of andere begeleiders plaatsnemen in de sfeervolle kantine, parkeren is gratis en er is gelegenheid tot het kopen van wat drinken.

Kindercoaching wordt helaas niet vergoed door zorgverzekeraars. In sommige gevallen is betaling vanuit PGB of WMO/Jeugdwet door uw gemeente mogelijk, neem hiervoor contact op met KidzKootz om u te laten informeren.

 

Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd of verzet. Wanneer dit niet het geval is, zullen de kosten alsnog in rekening worden gebracht.

       

Bij hulpvragen op het gebied van

 

* Onzekerheid, zelfvertrouwen

* Verdriet, boosheid, angst

* Concentratie & ontspanning

* Sociale vaardigheden

* Gewichtsproblemen

* Faalangst

* Motivatie

* Laag zelfbeeld

* Sociale / emotionele problemen

* veranderingen & nare gebeurtenissen

* Pesten & weerbaarheid

* Overgang naar de brugklas

KvK-nummer: 63063514   

BTW Nummer: NL1094.67.760.B01

Tel: 06-22132214

KidzKootz

Coaching & Training

  • Facebook Clean Grey