Gewichtconsulent

'Voor een fit & energiek leven!'

  

Voor wie?

Als BGN-gewichtsconsulente begeleid ik kinderen, gezinnen en volwassenen met gewichtsproblemen volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon.

 

Het aantal mensen met overgewicht stijgt enorm, momenteel zijn de cijfers als volgt: 1 op de 7 kinderen tussen de 4 en 12 jaar is te dik, of zit daar dicht tegen aan. En de verwachting is dat dat aantal de komende jaren nog meer zal gaan stijgen.

 

KidzKootz biedt begeleiding aan kinderen & jongeren, gezinnen en volwassenen die moeite hebben met een gezond gewicht. Het hebben van een gezonde levensstijl is essentieel om kinderen & jongeren een langer leven te gunnen. Ook gelukkig zijn is niet vanzelfsprekend, kinderen en jongeren met problemen op het gebied van voeding hebben vaak last van een negatief zelfbeeld. Naast aandacht voor een gezonde leefstijl is het van essentieel belang dat er ook gewerkt wordt aan het opbouwen van een positief zelfbeeld en het vergroten van zelfvertrouwen.

De begeleiding

KidzKootz richt zich op het ontdekken van plezier en motivatie in voeding & beweging. Er wordt niet gewerkt met een dieet omdat kinderen & jongeren nog midden in hun groei-ontwikkeling zitten en alle voedingsstoffen hard nodig hebben. wel wordt gewerkt naar een gezonde leefstijl. Een kind of jongere is onderdeel van een gezin, dus wanneer je succesvol wilt zijn is het van essentieel belang dat iedereen binnen het gezin betrokken is en openstaat voor veranderingen.

 

 

        

Kindercoach Zevenaar Gezondheidscoach

Het traject

Wanneer je interesse hebt om je kind, je gezin of jezelf aan te melden, kun je een afspraak maken voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we de hulpvraag, wat de verwachtingen zijn en welke mogelijkheden er zijn voor begeleiding.

 

Daarna kan er een afspraak worden gemaakt voor het intakegesprek. Dit gesprek staat in het teken van informatie inwinnen waarmee vervolgens een behandelplan wordt opgesteld. De tussenconsulten zullen bestaan uit het bespreken van de voortgang met tips, adviezen & vragen, het meten & wegen en een stukje persoonlijke coaching.

Tarief

Kennismakingsgesprek                    Gratis

Intakegesprek                                   € 65,- (incl. 21% BTW)
Tussenconsult                                   € 35,- (incl. 21% BTW)

Weegconsult                                      € 15,- (incl. 21% BTW)

KidzKootz is aangesloten bij BGN, de begeleiding door BGN-gewichtsconsulenten wordt door een toenemend aantal zorgverzekeraars vergoed. U kunt de voorwaarden terugvinden in uw eigen polis.

Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd of verzet. Wanneer dit niet het geval is, zullen de kosten in rekening worden gebracht.